کد خبر:۸۰۴۵۰۹
با هدف دیتابرداری و آزمایش محاسباتی؛

رویداد نجومی گذر سیاره عطارد از کنار خورشید در دانشگاه مازندران رصد شد

رصد رویداد نجومی گذر سیاره عطارد از کنار خورشید با حضور نوذری، رئیس دانشگاه مازندران به همت گروه فیزیک نظری بر روی بام ساختمان آزمایشگاه مرکزی دانشگاه مازندران انجام شد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از دانشگاه مازندران، رصد رویداد نجومی گذر سیاره عطارد از کنار خورشید با حضور نوذری، رئیس دانشگاه مازندران به همت گروه فیزیک نظری بر روی بام ساختمان آزمایشگاه مرکزی دانشگاه مازندران انجام شد.
 
نوذری در این رویداد با اشاره به اینکه سیاره عطارد با سرعت نسبتاً زیادی در منظومه شمسی به دور خورشید می‌چرخد، طول شب و روز در این سیاره را بسیار بیشتر از زمین عنوان کرد و به دلیل درجه بالای سرمای شب و گرمای روز، آن را غیرقابل قابلیت سکونت دانست.

سرآمد علمی ایران در رشته فیزیک با تاکید بر اینکه رویداد نجومی گذر سیاره عطارد از مقابل خورشید، هر ۱۳ سال یک بار رخ می‌دهد، درخشش دانشگاه مازندران در این عرصه علمی که یک نوع آموزش علم نجوم به عنوان علمی که منجر به خداشناسی می‌شود را مثبت ارزیابی کرد.

علیرضا خصالی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه مازندران نیز این اتفاق را پدیده نادری دانست که تنها چند بار در طول یک قرن اتفاق خواهد افتاد.

وی هدف از برگزاری این رصد را آزمایش محاسباتی خواند که دانشمندان برای این پدیده انجام می‌دهند و آن را یک آزمایشگاه بسیار خوب برای این نوع آزمایشات عنوان کرد.

خصالی با اشاره به اینکه ما تصمیم داریم تا این گونه وقایع علمی و حتی سفر‌های علمی را در دانشگاه مازندران گسترش دهیم تا دانشجویان از این پدیده‌ها لذت ببرند، ثبت این پدیده‌ها را به دلیل نور‌های فرابنفش نیازمند تلسکوپ‌هایی با یک سری فیلتر‌های خاص دانست تا نور‌های فرابنفش را جذب کرده و از آسیب رسیدن به چشم و کوری آن جلوگیری کند.

حسین زاده پژوهشگر حوزه نجوم هم دراین خصوص با بیان اینکه دیتابرداری از خورشید، زبانه‌ها و شراره‌های آن در راستای پروژه‌هایی است که در گروه اخترفیزیک دانشگاه مازندران تعریف شده است، هدف اصلی از انجام این برنامه‌ها را احداث پژوهشگاه و رصدخانه خورشیدی در سطح بین‌المللی عنوان کرد که در ارتفاعات سیاه سنگ شهرستان نور در استان مازندران احداث خواهد شد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار